NL         EN

Jubileumtoernooi
20 jaar Chez Pikachu

Updated: 15 augustus 2020


20 jaar Chez Pikachu in Leiden
Op 2 september 2000 begonnen we in de winkel Magic Friends met de Pokémonliga die we al gauw de naam Chez Pikachu gaven. Hoewel de liga op verschillende locaties gehouden werd in de afgelopen 20 jaar, zijn we altijd doorgegaan met deze activiteit. Inmiddels is deze liga de oudste liga uit de begintijd van Pokémon en dat is een reden tot een feestje. Daarom willen we een speciaal fun toernooi organiseren, waarbij iedereen een winnaar is en maximale lol kan beleven aan ons geliefde Trading Card Game. Daarvoor hebben we niet alleen een speciaal fun format voor de decks uitgewerkt, maar zijn er ook elke ronde aparte regels die de lol alleen maar verhogen. Daarnaast zijn er vele prijzen die we uitdelen, dus ieder gaat met een volle tas Pokémon spullen naar huis. Het begint al bij deelname waar iedereen een goodiebag ontvangt en elke ronde is er een prijs voor elke deelnemer. Kortom, een feestje waar je bij moet zijn! Lees verder voor alle informatie over het format en regels.
Door alle corona perikelen hebben we inmiddels al onze plannen (ondervoorbehoud van wijzigingen Corona-beleid) volledig vorm kunnen geven, want we willen na deze zomer wel een veilige speelplek kunnen bieden aan alle deelnemers. Het toernooi gaat plaatsvinden in één van onze oude liga locaties, nl. Huis van de buurt "Op Eigen Wieken", Valkenpad 5, 2317 AN Leiden.
Wijzigingen dus voorbehouden, dus kijk regelmatig voor updates op deze pagina!

Fun format
Om mee te kunnen doen aan dit toernooi hebben we een speciaal fun format. Mocht je eventuele kaarten die je wilt gaan gebruiken niet hebben, óf omdat je al een tijd niet meer Pokémon gespeeld hebt een deck wil lenen van ons, neem dan contact op via ons e-mailadres onderaan deze pagina. Ook voor vragen over het toernooi en je deck kun je daar terecht.

Waar moet je deck aan voldoen:
- 40-kaarten deck (er wordt met 4 prijskaarten gespeeld);
- Sun & Moon block (géén promo's!);
- Het deck mag alleen common, uncommon en rare bevatten. Het zeldzaamheidssymbool op de kaart moet dus zwart zijn om te tellen als common, uncommon en rare kaart. Kaarten met een foil symbool worden beschouwd als "ultra rare" (of een variant daarvan) en zijn niet toernooi legaal om gespeeld te worden in dit speciale format. Dus alle GX, Detective Pikachu set rare's, prism, promo's, full art, rainbow en gouden kaarten zijn niet toegestaan!;
- Er mogen niet meer dan 2 kaarten met dezelfde naam in het deck zitten (exclusief basic Energy).

Kaarten die je uit deze sets niet mag spelen, zgn. banned cards, zijn:
- Eevee (SUM 101);
- Double Colourless Energy (SUM 136);
- Oranguru (UPR 114);
- Buzzwole (FLI 77);
- Beast Ring (FLI 102);
- Celesteela (CES 100);
- Granbull (LOT 138);
- Jirachi (TEU 99);
- Aerodactyl (TEU 130);
- Kartana (UNB 19);
- Reset Stamp (UNM 206);
- alle Tag Team Supporters (CEC meerdere nummers);
- Lillie's Poke Doll (CEC 197);
- Jessie & James (HIF 58)
Voor de afkortingen naar de sets kijk op de decklijst die je kan downloaden in de zwarte balk bovenaan deze pagina onder "Overige Info" -> "Decklist".


Spel- en toernooiregels
Over de spelregels willen we niet te veel verklappen, maar houd rekening met het onverwachte. Zo zouden we bijvoorbeeld een ronde kunnen spelen met de "Baby-rule", waarvoor je dus een dice roll moet maken om te zien of je wel of niet mag aanvallen. Ook kan het zijn dat jij er die ronde uitgeloot wordt om een ronde Video Gaming te spelen met één van de 3DS spellen met voorgeselecteerde teams die wij bij ons hebben.

De rondes zullen uitsluitend gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, er is dus geen Top-cut. De rondes zullen uitsluitend gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, er is dus geen Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers met een maximum van 5 rondes, waarbij best of 3 gespeeld wordt. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar. De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2010 of later;
Senior divisie: geboren in 2006, 2007, 2008 en 2009;
Masters divisie: geboren in 2005 of eerder.


Waar moet je aan denken voor dit toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;
Zorg dat je de bovenstaande toernooiregels doorgelezen hebt;
Zorg dat je decklistformulier (zie in de zwarte balk bovenaan onder de knop "Overige info -> Decklist") volledig ingevuld is vooraf aan het toernooi;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat verschijnt krijgt een "round loss".


Prijzen
Voor alle deelnemers is er een uitgebreide goodiebag. Deze bevat in ieder geval:
- Playmat;
- Deck Box;
- Sleeves;
- Binder;
- Doorzichtige dobbelsteen;
- Burn/Poison marker

Verder hebben we elke ronde speciale items uit 20 jaar Pokémon geschiedenis voor alle deelnemers als extra prijsmateriaal!
Ook voor wie dat wil hebben, delen we een speciale Pokémon uit voor op de spellen Sun & Moon, Ultra Sun & Ultra Moon en Sword & Shield of Pokémon Home. Dus als je daar graag gebruik van wilt maken, neem dan in ieder geval een van die spellen mee of zorg dat je Pokémon Home hebt geactiveerd.


Inschrijving
We willen ca. 50 spelers de kans geven dit feestje met ons te vieren.
Voor inschrijven zie de link bij het betreffende toernooi in de toernooiagenda (opent binnenkort).


Kosten
Deelname aan ons jubileumtoernooi kost € 20,00 (met goodiebag) of € 8,00 (zonder goodiebag). Op het toernooi zullen er zolang de voorraad strekt nog goodiebags verkrijgbaar zijn voor € 15,00, na het toernooi voor € 20,- te bestellen bij klanten@tafelridder.nl (zolang de voorraad strekt).


We hopen spelers van nu en weleer weer te zien op dit unieke evenement!


Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@organizedplay.nl