NL         EN

Welkom

op deze informatiesite van de TCG Vereniging Leiden e.o. Wij verzorgen diverse Pokémon activiteiten in Leiden, Den Haag en Haarlem in Nederland.


Deze site heeft tot doelstelling informatie te geven over al onze speelplekken waar je terecht kunt om mee te doen aan de Pokémonliga of aan officiële (gesanctioneerde) toernooien die onze Toernooi Organisatoren (TO's) met zijn allen organiseren in de Spellenspeciaalzaken De Tafelridder (Leiden), en in Het Spellenhuis (Den Haag en Haarlem).

Het Pokémon ruilkaartspel is een strategisch kaartspel (vergelijkbaar met schaken) dat gespeeld wordt met decks van 60 kaarten. Deze decks bevatten Pokémon, Trainerkaarten en Energiekaarten, waarmee in de regel de spelers proberen elkaars Pokémon uit te schakelen. Wie het eerste het team van de tegenstander heeft uitgeschakeld heeft gewonnen. In de zwarte bovenbalk onder de knop "Overige info › spelregels" wordt uitgelegd hoe dit spel te spelen.
Ook verzorgen wij voor de Pokémon videogamers de VGC Premier Challenges.
De activiteiten van de TCG Vereniging Leiden e.o. is een onderdeel van het wereldwijde Play! Pokémon programma van The Pokémon Company international en richt zich op twee hoofdactiviteiten:


Pokémonliga:
De Pokémonliga's stellen zich ten doel het Pokémon Trading Card Game als spel te promoten en plezier te beleven aan Pokémon. Daartoe organiseren wij bijeenkomsten waar je het ruilkaartspel kunt (leren) spelen volgens de geldende regels. Spelers kunnen bij deelname regelmatig exclusieve promokaarten verdienen. Ook ontmoet je daar anderen die, net als jij, in Pokémon geïnteresseerd zijn.
Als je wilt weten of er een Pokémonliga van ons bij jou in de buurt is, druk dan in de zwarte bovenbalk op de knop bovenaan op deze pagina"Pokemonliga's".


Toernooien:
Voor het seizoen 2022-2023 staan er de volgende (series van) toernooien in de planning in de Nederland. Dat zullen voor het komende jaar de League Challenge, en de League Cups zijn voor TCG en voor de VGC organiseren we Premier Challenges. Voor meer informatie over deze afzonderlijke toernooien kun je op de knop "TCG Toernooien" in de zwarte bovenbalk op deze pagina drukken. Het inschrijven voor deze toernooien verloopt ook via deze site via "een link in de toernooiagenda" bij het desbetreffende toernooi.
Ook verzorgen wij in de winkels van onze Pokémonliga's elk kwartaal de zgn. Prereleases en verder zijn er ook eigen toernooien die niet meetellen voor championship points (punten die je kan halen op wedstrijden), waardoor je mee mag doen aan de Wereldkampioenschappen. Wie meer wil weten over deze toernooien wordt aangeraden de toernooibeschrijvingen te lezen (zie onder de knop TCG Toernooien in de bovenbalk). De Prerelease toernooien worden wel op deze site aangekondigd, maar hiervan verloopt de inschrijving uitsluitend via de organiserende toernooi-organisator zelf. Ook nemen we de eigen ligatoernooien ook op in onze toernooiagenda. De toernooiagenda wordt regelmatig bijgewerkt, evenals een groot deel van de overige internetpagina's die onder de knoppen aangegeven staan, dus controleer regelmatig de informatie.Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@organizedplay.nl