NL         EN

Video Gaming
Premier Challenges


Wat is een VG Premier Challenge
De VG Premier Challenge toernooien zijn de laagste categorie kwalificatietoernooien en de resultaten tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen in Honolulu, Hawaií, USA in augustus 2024. Spelers uit de Junior Divisie hebben 300 Championship punten nodig, Senior Divisie 300 Championship punten en Master Divisie 400 Championship punten.
Je kan zo vaak als je wilt meedoen aan een VGC Premier Challenge, maar alleen de resultaten van je beste 6 toernooien in het gehele seizoen tellen mee voor je Championship punten.


Toernooistructuur
Er zal voor dit toernooi Pokémon Scarlet en Pokémon Violet regulation E gebruikt worden. Alle informatie is te vinden in de VG rules en format (link).
Er wordt gespeeld met je eigen team volgens het Standard Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de Pokémon die je mag gebruiken.
Het Standard format is het standaard toernooi format voor de Play! Pokémon video events. Dit format zal voor alle premier events gelden, tenzij anders aangegeven.
Vooraf aan de wedstrijd dien je een volledige teamlijst aan de spelleiding te overleggen met daarop de samenstelling van je team en vooraf en tijdens het toernooi vinden er controles plaats. De deelnemers dienen ook een tweede teamlijst zonder stats voor de "open teamlist" mee te nemen. Je kunt de beide teamlijsten hier (link) vinden.


De rondes zullen uitsluitend gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, en afhankelijk van deelname per divisie een Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij game-play (single game) gespeeld wordt. De topcut is best-of-3. Voor zover mogelijk worden de divisies gescheiden gehouden van elkaar. De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2012 of later;
Senior divisie: geboren in 2008, 2009, 2010 en 2011;
Masters divisie: geboren in 2007 of eerder.


Waar moet je aan denken voor een toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;
Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;
Zorg dat je teamformulieren ingevuld zijn vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de pokémon in je te gebruiken team in de Battle Box aanwezig zijn;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat verschijnt krijgt een "round loss".


Prijzen (Championship punten zijn onder voorbehoud!)
1e plaats: 30 Championship Points (@ kicker 0)
2e plaats: 16 Championship Points (@ kicker 0)
3e - 4e plaats: 12 Championship Points (@ kicker 0)
5e - 8e plaats: 8 Championship Points (@ kicker 17)
9e - 16e plaats: 6 Championship Points (@ kicker 48)
17e - 32e plaats: 4 Championship Points (@ kicker 80)
Aanvullend prijzenmateriaal tba.


Inschrijving
Er is plaats voor spelers die in het bezit zijn van een playerID en een geactiveerd account. Voorinschrijving is verplicht! Voor inschrijven zie de link bij het betreffende toernooi in de toernooiagenda. Zorg ervoor dat je de teamformulieren ingevuld hebt bij aankomst.


Kosten
Deelnemen aan de VG Premier Challenge kost € 10,00.Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@organizedplay.nl