NL         FR         DE         EN

Video Gaming
Premier Challenges


Wat is een VG Premier Challenge
De VG Premier Challenge toernooien zijn de laagste categorie kwalificatietoernooien en de resultaten tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen in Nashville, Tennessee (USA) in augustus 2018.
Je mag zo vaak meedoen als je wilt aan een VG Premier Challenge, maar alleen de 2 best behaalde scores (samen met de VGC Midseason Showdown) aan Championship punten per serie tellen mee voor je eindklassement.
Er zullen in de 2018 cyclus 4 series van VG Premier Challenges gespeeld worden:
1 September 2017 - 31 oktober 2017: VGC Premier Challenge (Autumn Series)
1 November 2017 - 31 januari 2018: VGC Premier Challenge (Winter Series)
1 Februari 2018 - 30 april 2018: VGC Premier Challenge (Spring Series)
1 Mei 2018 - 30 juni 2018: VGC Premier Challenge (Summer Series)


Toernooistructuur (onder voorbehoud)
Er zal voor dit toernooi Pokémon Sun en Pokémon Moon gebruikt worden.
Er wordt gespeeld met je eigen team volgens het Standard Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de Pokémon die je mag gebruiken.
Het Standard format is het standaard toernooi format voor de Play! Pokémon video events. Dit format zal voor alle premier events gelden, tenzij anders aangegeven.
Vooraf aan de wedstrijd dien je een teamlijst aan de spelleiding te overleggen met daarop de samenstelling van je team en vooraf en tijdens het toernooi vinden er controles plaats.
Belangrijke mededeling voor spelers: De Pokémon Sun en Moon Patch 1.1 is uitgebracht - Patch 1.1 voor Pokémon Sun en Pokémon Moon is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop. Informatie hoe deze Patch te downloaden kun je vinden op de volgende link: Nintendo update. Ter herinnering, de VGC regels vereisen dat spelers de laatste Patch van het spel gebruiken om het tegen elkaar op te nemen. Spelers zonder deze Patch zullen niet in staat zijn online te gaan en de hack check doorstaan. Het is de verantwoordelijkheid van de speler om op een evenement te verschijnen met de meest recente Patch in hun spel - help het check systeem te vergemakkelijken en voorkom vertraging en frustratie.

In het 2018 Championship Series seizoen, zullen alle battles bestaan uit Double Battles. Spelers moeten hun team samenstellen uit Pokémon die alleen gevonden worden in de Alola Regional Pokédex en die gevangen zijn in Pokémon Sun and Pokémon Moon. Dit betekent dat wanneer je een Pokémon gevangen hebt in de Alola Regional Pokédex van een eerder spel, je deze opnieuw zult moeten vangen in Pokémon Sun or Pokémon Moon om deze in aanmerking te laten komen voor de competitie. Sommige Legendarische Pokémon zijn niet toegestaan, waaronder Solgaleo and Lunala. Mythische Pokémon zijn ook niet toegestaan, waaronder Magearna. Andere Pokémon die nog bekend moeten worden gemaakt kunnen egelijk ook uitgesoten worden voor competitie.
Pokémon wordt niet toegestaan een Mega Stone te hebben, dus Mega Evoluties zijn niet toegestaan. Pokémon mogen daarentegen wel Z-Kristallen hebben, waardoor het gebruik van de nieuwe en sterke Z-Moves mogelijk wordt gemaakt.
Er wordt ook een nieuw spelers tijd systeem gebruikt om de lengte van een battle onder controle te houden. Vergelijkbaar met een schaakklok, zal elke speler binnen één spel maar 10 minuten hebben om de aanvallen te kiezen. Manage je tijd dus goed tijdens een spel om je te verzekeren van genoeg tijd later in de rondes!

2018 VGC format samenvatting:
* Alle battles worden gespeeld met Pokémon Sun of Pokémon Moon
* Double Battles
* Alola Regional Pokédex
* Z-Crystals toegestaan
* Mega Stones niet toegestaan
* Enkele Legendary en Mythical Pokémon zijn geband, inclusief Solgaleo, Lunala, en Magearna
* 10-minuten spelers tijd systeem

De rondes zullen uitsluitend gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, en afhankelijk van deelname per divisie een Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij gameplay gespeeld wordt, de topcut is best-of-3. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar. De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2007 of later;
Senior divisie: geboren in 2003, 2004, 2005 en 2006;
Masters divisie: geboren in 2002 of eerder.


Waar moet je aan denken voor een toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;
Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;
Zorg dat je teamformulier ingevuld is vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de pokémon in je team op de volgorde van je teamformulier liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de pokémon in je te gebruiken team in de Battle Box aanwezig zijn;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat verschijnt krijgt een "round loss".


Prijzen (Championship punten zijn onder voorbehoud!)
1e plaats: 15 Championship Points (@ kicker 0)
2e plaats: 12 Championship Points (@ kicker 0)
3e - 4e plaats: 10 Championship Points (@ kicker 0)
5e - 8e plaats: 8 Championship Points (@ kicker 24)
9e - 16e plaats: 6 Championship Points (@ kicker 48)
17e - 32e plaats: 4 Championship Points (@ kicker 100)
Voor alle deelnemers is er voor ieder een beloning (booster of iets anders), voor de top 4 aanvullend prijsmateriaal op basis van deelname aantallen.

Inschrijving
Er is plaats voor spelers die in het bezit zijn van een playerID en een geactiveerd account. Voorinschrijving is verplicht! Voor inschrijven zie de link bij het betreffede toernooi in de toernooiagenda. Zorg ervoor dat je een teamformulier ingevuld hebt bij aankomst.


Kosten
Deelnemen aan de VG Premier Challenge kost € 6,-.Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@organizedplay.nl